Het is mogelijk uw bestelling te annuleren. Wij verzoeken dit altijd z.s.m. aan ons per email door te geven onder vermelding van uw bestelnummer. Hoe eerder wij namelijk uw annulering ontvangen, des te eerder wij de verwerking kunnen stopzetten. Bestellingen die reeds verwerkt zijn, kunnen niet meer worden geannuleerd. U kunt bij ontvangst wel de artikelen retour sturen. Bekijk hiervoor ons retourbeleid. Eventuele verzendkosten zijn dan voor eigen rekening en worden niet aan u geretourneerd. Zodra uw bestelling succesvol is geannuleerd, komt uw betalingsverplichting te vervallen. Eventuele betalingen worden dan zo spoedig mogelijk teruggestort. Het termijn van terugstorten varieert per betaalmethode.

Uw bestelling geannuleerd door SanitairZone.be

In enkele gevallen komt het voor dat wij genoodzaakt zijn uw bestelling te annuleren. Een artikel of een bestelling kan om verschillende redenen geannuleerd worden:

  • Het artikel is (toch) niet leverbaar
  • De adresgegevens zijn onduidelijk of incorrect

Als een bestelling is geannuleerd, dan komt uw betalingsverplichting te vervallen of u ontvangt het reeds betaalde bedrag terug.

Retourneren

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij SanitairZone.be kunt u binnen 14 kalenderdagen na levering het artikel retourneren.

Indien uw retourzending voldoet aan de voorwaarden (zie onderstaand), kunt u vervolgens het geld terug krijgen.


Randvoorwaarden

Het artikel mag retour gestuurd worden:

  • binnen 14 kalenderdagen na levering;
  • als het compleet en onbeschadigd is;
  • als het ongebruikt en niet gemonteerd is geweest;
  • in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden);
  • producten die speciaal voor u zijn vervaardigd, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de schade in rekening te brengen.

Artikelen die speciaal voor u , op bestelling zijn gemaakt of uit voorraad artikelen worden niet terug geretourneerd. Voor producten waarvan de verpakking beschadigd is vergoeden wij maximaal 50% van het aankoopbedrag.

Retour sturen

Wettelijk heeft u een herroepingsrecht van 14 dagen. Deze termijn gaat in op het moment dat alle artikelen uit de bestelling geleverd zijn. Middels een retouraanvraag kunt u aangeven dat u gebruik maakt van uw herroepingsrecht.

Tijdens de bedenktijd (14 dagen na ontvangst van uw product) mag u het product gebruiken zoals u dat in de winkel zou doen. Echter, wordt het product zodanig gebruikt dat het niet meer in ‘winkelstaat’ is, dan kan het zijn dat u minder geld voor het product terugkrijgt.


Kosten retourneren

SanitairZone.be vergoedt alleen de kosten van het artikel + verzendkosten 'heen'. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Afhankelijk van het product kunt u deze per BPost of transportbedrijf naar SanitairZone.be op laten sturen. Deze kosten variëren van €6,95 tot €99,95 afhankelijk van het product.


Afhandeling

Nadat u van ons een retour formulier hebt ontvangen, of u heeft aangegeven dat u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht, dient uw bestelling of het desbetreffende gedeelte daarvan binnen 14 kalenderdagen bij SanitairZone.be ontvangen te zijn. U kunt eventueel ook zelf het modelformulier voor herroeping gebruiken om aan te geven dat u van de koop afziet. Bij het ruilen van een artikel vragen wij om het bewuste product eerst retour te sturen alvorens het nieuwe product ingepland wordt voor verzending. Het verwerken van retouren kan maximaal 2 weken duren. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, storten we het geld terug op uw rekening. SanitairZone.be behoudt het recht om te wachten met betalen totdat het product binnen is of u, de klant, heeft aangetoond het product te hebben verzonden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons opTo Top